O dogodku


Science Hack Day San Francisco, 2013

Kaj je Science Hack Day?

Science Hack Day je 48-urni dogodek za kogarkoli, ki bi rad ustvaril nekaj čudnega, smešnega ali resnega z znanostjo. Skupaj z ostalimi bo preveril, kako daleč lahko privedejo svojo idejo v 24 zaporednih urah. Oblikovalci, razvijalci, znanstveniki in tudi drugi, ki jih zanima ustvarjanje z znanostjo so dobrodošli – izkušnje v znanosti, s programiranjem ali izdelovanjem niso potrebne, zadostuje le radovednost.

Misija Science Hack Daya je vzbuditi zanimanje za ustvarjanje z znanostjo! Udeleženci tekom vikenda tvorijo multidisciplinarne ekipe: fiziki se povežejo z oblikovalci, oglaševalci združijo moči z biologi, razvijalci pomagajo šolarjem in dijakom. S sodelovanjem na specifičnih opravilih tekom tega kratkega časa lahko majhne ekipe ustvarijo izredne rezultate.

Kaj je Hack?

Hack je hitra rešitev nekega problema. Mogoče ni najbolj elegantna, je pa pogosto najpametnejša. Za njeno realizacijo se lahko uporabi karkoli – različne podatke, programe, orodja in materiale.

Komu je namenjen?

Predstavljaj si Vennov diagram, ki predstavlja presek spletnih in znanstvenih navdušencev … je kar velik, kajne? Science Hack Day je za vsakogar, ki ga zanima, kako skupaj povezati znanost in tehnologijo. Če si koder, oblikovalec, znanstvenik, rokodelec ali samo navdušenec z dobrimi idejami, je Science Hack Day pravi dogodek zate.

Globalno gibanje praviš?

Tako je. Science Hack Day je globalen projek, ki ga ženejo čudni znanstveniki, hekerji in navdušenci s celega sveta na prostovoljni bazi. Od svojih začetkov leta 2010, se je po vsem svetu odvilo več kot 60 Science Hack Dayev v 20 državah. Ideja je prosta za vsakogar, ki bi tak dogodek želel pripraviti v svojem mestu.

Ima Science Hack Day Ljubljana pravila obnašanja?

Da! Science Hack Day Ljubljana temelji na spoštljivem odnosu do vseh, ne glede na spol, starost, spolno usmerjenost, hibo, narodnost, religijo (ali pomanjkanje le-te) ali priljubljeno programsko opremo. Zato te prosimo, ne bodi zopr in nesramen. Bodi prijazen. Bodi obziren. Bodi civilen. Preprosto je.

Če vseeno pride do tega, da te kdo nadleguje, opaziš, da ima kdo drug težave, ali pa imaš kakšne druge pomisleke, prosim, poišči člana organizacijske ekipe Science Hack Day Ljubljana. Jasno bodo vidni, oblečeni v belo laboratorijsko haljo ali pa majico z logotipom dogodka. Če opaziš mene, Tadeja Novaka (jaz te bom pozdravil v Soboto zjutraj), ne oklevaj in me potegni na stran. Če takoj ne najdeš nobenega izmed na, se prosim obrni na varnostnika ali drugo osebje na prizorišču, da bodo poiskali enega izmed nas.

Za vsa dodatna pojasnila smo na voljo preko elektronske pošte.