Dodatne informacije pred prijavo

Prvi Science Hack Day v Sloveniji se nezadržno bliža. Ker nekateri gotovo še razmišljate, če bi se prijavili smo tukaj zbrali nekaj napotkov in dodatnih informacij.

Ne pozabite se prijaviti na dogodek na http://shdljubljana2016.eventbrite.com pred 11. oktobrom, da vam lahko zagotovimo okrepčila!

Kakšne ideje imam lahko?

Pravzaprav karkoli v povezavi z znanostjo. Naj naštejemo nekaj primerov z lanske edicije Science Hack Daya v San Franciscu:

Seveda pa lahko prideš brez ideje in boš skupaj z ostalimi na samem dogodku poskušal najti kaj zanimivega.

Kaj bo za izvedbo idej na voljo na dogodku?

Vsak z idejo mora s seboj prinesti svoje potrebščine. Za elektriko in Wi-Fi bo poskrbljeno. Na http://bit.ly/ideje16 se lahko povežeš z ostalimi udeleženci in skupaj zberete potrebne stvari realizacijo ideje.

Kaj se od mene na dogodku pričakuje?

Poskusi v 24 urah idejo spraviti do delujočega prototipa. Ustvari lastno skupino, se pridruži drugi ali pa kroži med večimi. Cilj je ustvariti zanimive projekte v povezavi z znanostjo in pri tem uživati.

Prihaja Science Hack Day Ljubljana

Science Hack Day prihaja v Ljubljano!

Kaj je “hack day”?
Prevoda v slovenščino pravzaprav ni, najbližje lahko rečemo “dan ustvarjanja”. To je dogodek, ki na eno mesto pripelje najrazličnejše navdušence in zanesenjake z namenom kratkega a intenzivnega sodelovanja, ustvarjanja in izdelovanja zanimivih reči. Hack je hitra rešitev nekega problema. Mogoče ni najbolj elegantna, je pa pogosto najpametnejša. (npr. prepletanje najrazličnejših APIjev, zbirk podatkov in spletnih virov na nove in zanimive načine). Hack day običajno traja 48 ur, na samem dogodku pa se tudi prespi … čeprav se ne spi prav veliko. Science Hack Day se osredotoča na eno stvar – znanost. Njegova misija je vzbutiti zanimanje za znanost in ustvariti nekaj v povezavi z njo, nobeno predznanje ni potrebno!

Komu je Science Hack Day namenjen?
Science Hack Day je za vsakogar, ki ga zanima povezovanje znanosti s tehnologijo in drugimi panogami (od igranja z APIji/zbirkami podatkov/oblikovanjem vmesnikov do biotehnoloških naprav in poskusov spraviti nekaj v vesolje). Če si koder, oblikovalec, znanstvenik, rokodelec ali samo navdušenec z dobrimi idejami, je Science Hack Day pravi dogodek zate.

Kaj lahko pravzaprav počnem?
Namen Science Hack Daya je vzbutiti zanimanje za znanost in ustvariti nekaj v povezavi z njo. Nekateri se boste z znanostjo na tak način srečali prvič, drugi pa ste že pravi znanstveniki. Skupaj lahko ustvarite spletno aplikacijo, družabno igro, mini robota, kompleksno analizo podatkov, preprost senzor, pametno oblačilo, torej praktično karkoli, kar lahko naredite v 24 urah. V naslednjih tednih bomo predstavili nekaj dobrih idej s Science Hack Dayev s celega sveta, do takrat pa si lahko ideje ogledate na uradnem wikiju.

Povejte že, kdaj poteka!
• Kdaj: 15. in 16. oktober 2016
• Kje: Fakulteta za elektrotehniko (Tržaška cesta 25, Ljubljana)
• Kako se prijavim: več informacij kmalu
• Novice: sledi @SHDLjubljana, všečkaj Science Hack Day Ljubljana in/ali se naroči na te novice
• URL: http://ljubljana.sciencehackday.org

Potrebujete kakšno pomoč?
Da, še vedno smo zelo majhna ekipa in vsaka dodatna pomoč bo veliko prispevala k uspešni izvedbi! Ne skrbi, veliko dela je potrebno postoriti še pred dogodkom, zato boš na dogodku še vedno lahko sodeloval/a, tudi če boš del organizacijske ekipe. Dogodek lahko tudi sponzoriraš in nam ga tako pomagaš narediti zabavnega in uspešnega.

Science Hack Day bo letos prvič potekal v Ljubljani. Deli dogodek s svojimi prijatelji, kolegi, sodelavci in družino, da lahko dosežemo vse, ki bi jih mogoče zanimalo.

Seveda ostaja še dosti podrobnosti, ki jih bomo še naznanili (sponzorji, kategorije tekmovanja in nagrade za najboljše izdelke, itd.), zato nas spremljaj še naprej! Imaš vprašanja, bi pomagal/a, te zanima sponzorstvo, ali pa kaj drugega v povezavi s Science Hack Dayem? Pošlji email na tadej@sciencehackday.org.

Science Hack Day Ljubljana potrebuje tvojo pomoč

Z veseljem lahko sporočim, da v Ljubljano naslednje leto prihaja Science Hack Day. Trenutno lahko najdete vse splošne informacije o dogodku na uradni globalni strani, dokler vseh podrobnosti ne zapišemo tukaj. Če bi se pridružil organizacijski ekipi ali pa poznaš koga, ki bi ga to mogoče zanimalo, mi pošlji email na tadej@sciencehackday.org ali pa nas poišči na Twitterju.

Spremljajte to stran ali pa nas sledite na socialnih omrežjih, da ne zamudite podrobnejšega oznanila dogodka.